Modernisering av heiser

Når en heis har vært i drift i ca 20-25 år, kan det være nødvendig å gjennomgå en større modernisering. Hos Motum AS har vi lang erfaring med å modernisere alle typer heiser. Modernisering av heisen betyr å beholde så mange originale deler som mulig og bare erstatte det som er ødelagt eller ikke oppfyller dagens krav til pålitelighet og miljøpåvirkning. På denne måten kan du få en moderne og trygg heis og samtidig bevare den gamle følelsen. Når så mye som mulig brukes på nytt, er modernisering et mer miljøvennlig alternativ til å rive og installere nye. Modernisering versus ny installasjon reduserer byrden på miljøet så mye som det er nødvendig for å produsere en bil på 1400 kg.

Modernisering, det klimasmarte alternativet for heisen din

Bærekraft er et stikkord for oss i Motum. Både i heissjakten og utenfor. Derfor er modernisering noe vi forfekter så ofte som mulig. Sammen med Chalmers Universitet i Göteborg har Motum AB laget en rapport som viser hvor mye energi som spares i livssyklusanalyseaspektet hvis du velger å modernisere heisen.
Rapporten viser at modernisering gir minst 50 % lavere miljøpåvirkning enn om du installerer en ny heis.
Her kan du laste ned rapporten «Livssyklusanalyse – En sammenligning mellom ny installasjon og modernisering av heiser».

Hva sier regelverket?

Motum AS utfører moderniseringer på alle typer heiser, og du kan fritt velge i hvilken grad du vil modernisere, så lenge du følger reglene som finnes for heiser.
Det du bør tenke på er at regelverket har blitt oppdatert gjennom årene, så hvis du i dag velger å modernisere heisen, kan sikkerhetskravene være betydelig høyere enn da heisen ble bygget.
Hvis det gjøres endringer i kontrollsystemet, maskiner, heisstol er det også nødvendig å installere en stoldør hvis heisen mangler dette. Installasjon av en stoldør er sikkerhetsfremmende og reduserer risikoen for klemfare.

Våre heisstol innredninger

Når du moderniserer heisen, kan du velge mellom et bredt spekter av heisstol innredninger. Vi leverer heisstoler og innredninger i henhold til kundens ønsker. Heisstolen gir den brukerne førsteinntrykket av eiendommen. Sammen med våre partnere kan vi utvikle en rekke alternativer til interiørdesign. Få inspirasjon og praktiske tips – Last ned Åhmans katalog